2011. febr. 15.

Lelakatolva





"Szerelem lakatok" a Janus Pannonius utcában- Pécs

Eredetileg középiskolai és egyetemi kollégisták kezdték a számukra feleslegessé vált lakatokat a kerítésekre aggatni. Ma már inkább a szerelmesek és a Pécsre látogató túristák rakják ide nevükkel, vagy monogramjukkal ellátott lakatok ezreit. A pécsi lakatfal híre messzire juthatott, mert (a könyvem szerint) a lakatfalon a spanyol Felipe herceg és Letizia hercegné is elhelyezte a saját lakatját.
Minden esetre, döbbenetes a kis utcákban a töméntelen mennyiségú lakattól roskadozó falak látványa!!

5 megjegyzés:

  1. :-)) Ezt én is láttam, ha igaz van képem is róla.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg döbbenetes látvány! Bár én nem látom semmi értelmét a dolognak. Csak azon csodálkozom, hogy a színesfém tolvajok hogy nem fedezték még fel a lehetőséget...:)
    Jó képeket készítettél!

    VálaszTörlés
  3. Ilyen lakatolós hely van már máshol is az országban úgy tudom. Divat lett belőle, de minél több ilyen hely lesz, annál kevésbé lesz érdekes ez az egész jelenség.
    A képek tetszenek, főleg az alsó kettő! Azért jó elmélázgatni azon, hogy van ilyen, meg olyan lakat, még buddhás is... :)

    VálaszTörlés
  4. A szerencsekutak is nagyon dívnak... Minden különleges helyre képesek az emberek aprópénzeket dobálni. Az is ilyen hóbórt, néhol már-már idegesítő látvány. Hát igen, mindenki azt mondja magáról, hogy nem babonás, és mégis szeretnek hinni az emberek valami szerencsehozó "varázslásban". Ezek a lakatok is képletesen zárnak. És marad utánuk a rakat vastömeg.

    VálaszTörlés
  5. Igen, tényleg szeretünk hinni az ilyen varázslásokban; ez tényleg mágia, sem régen, sem most nem tudunk meglenni nélküle :)

    VálaszTörlés