2012. aug. 12.

A medve ereje

FIGYELEM! MEDVÉK A TERÜLETEN! ... de mintha meg se parittyázná a jónép. Vajon miért?


"A MEDVE EREJE"


Hát innen az a nagy bátorság! A valamikori molyosbundás kitömött macit lecserélték erre a rajzolt Balura... És kifundálták, mitől lehet az ember fia is olyan erős, kisütötték szó szerint, hogy miben rejlik a medve ereje! Csak rendel egy tállal belőle és... dörmögni kezd? :)

7 megjegyzés:

  1. Az az étel tényleg medvehúsból készül, vagy csak a neve a medve ereje? Nem tudom megenném-e miután olyan jó barátságot kötöttem nemrég a macikkal...:-) Hallottam, hogy a medvetalp igen finom csemege, de én még sosem ettem olyasmit.

    VálaszTörlés
  2. A medvetalpról én is hallottam, de még nem ettem. A muflonhusi viszont kifejezetten finom volt. :) Erzsébet kérdésére engem is érdekelne a válasz. :)

    VálaszTörlés
  3. Hát én még csak állatkertben találkoztam macikkal, de biztos megtartanám a kellő távolságot egy közvetlen találkozás alkalmával. A medve azaz grizzly talp finomságáról csak Karl May indiános könyveiben olvastam még gyerekkoromban, ki még nem próbáltam :)

    VálaszTörlés
  4. A medve ereje akkor valami étel ha jól értem, talán medvepörkölt? :)
    Vicces a maci rajz, egy kis bocsra hasonlít inkább :)

    VálaszTörlés
  5. Erzsébet, jól berántottad a csetenbe az utánad szólókat! :D
    Medveszalámit kóstoltam már, és ízletes. Mellékhatása nem volt :) Ám itt korántsem hinném, hogy erről lenne szó. Inkább úgy kérdeznék, vajon mitől olyan erős a medve? Gondolom, tömény, szaftos, szokványos sült husit szolgálnak fel a kíváncsi és éhes vendégnek az ötletes elnevezéssel. De százasra nem állíthatom, hisz nem csábultam el a reklámtól, csupán jót mosolyogtam a napi menü nevén.
    Lehet, hogy egy tál málnát kaptam volna mézzel csurgatva? :)))

    VálaszTörlés
  6. A medvetalp alighanem tényleg csak a regényekben létezik! Az elmúlt években járt Hargita megyében egy külföldi vadász, aki ugyancsak hallotta a legendát. Ezen felbuzdulva megkérte a meglőtt medvéjét preparáló vadőrt, hogy neki a talpakat is nyúzza meg, hazavinné és megkóstolná a csemegét. A székely atyafi, lévén szó némi extra ejurókról, eleget is tett a kérésnek, de nagy kulináris élvezet mégsem lett a dologból. A német, mikor meglátta a csupa csont és ín valamiket, oda nyilatkozott, hogy ezt talán mégsem. Még a vadőr igen éhes és egyáltalán nem válogatós kopói is elszórakoztak velük egy jó darabig, míg szét tudták rágni! :)

    VálaszTörlés
  7. Tanulságos, amit írsz! :)
    Neked is köszönöm a látogatást!

    VálaszTörlés