2011. okt. 26.

Sáska Józsi



Csak beugrott hozzám meglátogatni. Kellemesen elcseverésztünk, hogy megy a nyár, jön az ősz, a hideg s ő mit csinál... Szőlővel kínáltam a kedves vendéget, ő nem utasított vissza. Jóízűen s illemtudóan falatozott a lédús csemegéből. Szemmel láthatóan ízlett neki és jól esett a szíves vendéglátás.

 

Bókólt még keveset, egy poént is elsütött min aztán jót nevetett. Én meg azon, ahogy ő nevet :)
Majd, mint ki jól végezte dolgát, ráugrott egy napsugár nyalábra és hogy távozása is oly élvezetes legyen mint társasága, hatalmas szitakötőt utánozva röppent a zöld levelek közé. Biztos vagyok benne, hogy még leselkedett kicsikét, hadd lám, rögtön becsukom az ajtót? Nem egyébért, mert tavaly az a fukar hangyáné azt tette. Ezt is tőle tudom.

11 megjegyzés:

  1. Kedves történet és nagyon jók a közeli képek. Néha hozzánk is belátogat egy-egy példány pedig az első emeleten lakunk :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt olvasni és nézni is.:-) Olyan szeretetteljesen írtál a vendégedről, hogy megsajnáltam: most jön a hideg tél és ő valószínű nem éli túl. Csak az vigasztal, hogy gondolom már megszokták, hogy az ők életük ilyen rövid.

    VálaszTörlés
  3. Irtó nagyszerű látogatóid vannak. Ez a Zöld Lovag volt, tudtad? A páncélzatáról ismerszik fel. Mostanában gyalog látogatja a jányokat, úgy keresi azt, aki igazán sarkához veri a legényt :)
    A fukar hangyánés történet hol találtatik?

    VálaszTörlés
  4. De jó képek! A sztori is remek a látogatódról.
    Amúgy mekkora, hány centis egy ilyen sáska? Tud beszélni? :)

    VálaszTörlés
  5. Állati jó sztori! :) A képekkel együtt tökéletes!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm nektek! Örülök, ha tetszik :)
    Grimpix, majd egyszer azt is megírom :P
    Paparazzo, ez a példány úgy 6 centis lehetett, és mikor szárnyait kitárta... Csudaszép látvány!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jópofa történet. Tavaly az ötödiken engem is meglátogatott egy lovag! Egyébként védekezésképpen jó nagyot tud csípni az emberbe!

    VálaszTörlés
  8. Dehogy csíp, csókol az!!! Mint ahogy JA írta:
    "Hegyes fogakkal mard az ajkam,
    Nagy, nyíló rózsát csókolj rajtam"

    VálaszTörlés
  9. Köszi :)
    Á, nem csípett engem s hegyes fogú csókot se kaptam :) Nagyon finoman kapszkodott a karomba a Zöld Lovag. Jól érezte magát :)

    VálaszTörlés
  10. Jól van! Rég nem láttam, szépen megnőtt... Egész körregény kerekedhetne belőle. (Én itt kezdtem: http://metaforrasok.blogspot.com/2011/05/piheno.html) ;))

    VálaszTörlés
  11. Köszi! :)
    Nagyon tetszett a kikerekedett történet :)

    VálaszTörlés