2011. márc. 28.

Sokat látott tölgyek
Tekintélyt követelő, hatalmas, terebélyes tölgyfák állnak sorfalat a vágási templom mellett. A helyi plébános elmondása szerint még a jelenlegi templom elődjének idejében (1779-ben) ültették ezt a nyolc fát, melyek törzskerülete ma már 2,80 és 5,10 méter között van 1 méteres magasságban. Más forrás szerint még korábbra tehető a fák ültetésének ideje, és hogy bizonyos "rab-kiváltó" nyolc szerzetes emlékét őrzik. Nem lehetett mellettük nem megállni és kicsit elmerengni azon, hogy milyen időket éltek át és láttak ezek a fák...
(A képek tavaly ősszel készültek.)

8 megjegyzés:

 1. Jó képek és az ismertető is hasznos.
  Ha nem unod, lehetne úgy is készíteni pár képet a legnagyobb fáról, hogy valaki mellette álljon viszonyítási alapnak. Csak egy ötlet, remélem nem baj, hogy leírtam...:-)

  VálaszTörlés
 2. Ha a fák beszélni tudnának! Az első képen úgy látszik, mintha a kerítés is be lenne építve közéjük. Erzsébet ötletét én is támogatom :)

  VálaszTörlés
 3. Dehogy baj, Erzsébet :) Sőt! És az igazság az, hogy nekem is a fejemben volt, hogy egy kislányt is lefotózzak a fa mellett (még jobban érzékeltetve a méreteket), de éppen harangoztak már a misére... A szülők nem vették volna jó néven. Egyébként meg elég kihalt volt a környék. Pedig jó lett volna.
  Köszönöm, hogy hozzászóltatok :)

  VálaszTörlés
 4. Az első a kedvencem. Jó sorozat amúgy!

  VálaszTörlés
 5. ügyes munka! jó lenne kideríteni a fák valódi történetét, érdekes, hogy Orbán Balázs 1868 - ban még csak egy hatalmas tölgyről ír

  VálaszTörlés
 6. ...talán, mert akkor még ezek az óriások csak "alig" emberöltőnyi "csemeték" voltak? :)
  És örülök, ha tetszenek a képek. :) Köszi Lóri, köszi Csaba!

  VálaszTörlés
 7. The consideration of around the world people...
  IT will become the driving force to let Japan be Re-birth.

  Thanks to all of Warm Cordiality.

  From Japan, ruma

  VálaszTörlés