2011. aug. 1.

Ucsó deltai madaram


Kárókatona (Phalacrocorax carbo) 



A deltában mindenhol találkoztunk kárókatonával. Persze, van belőlük többféle,- kis és nagy és ki tudja még milyen, az Adrián fotóztam üstökös kárókatonát,- de közös bennük, hogy feketék mint a sötét éjszaka :) Különös viselkedése hívja fel magára a figyelmet: vizes tollruháját szétterjesztett szárnyakkal szárítja a napon. Csak úgy szobroznak a fák tetején :)

10 megjegyzés:

  1. Szép sorozat volt ez a Duna deltás!
    A "katonás" fotók is jók lettek! Még sosem láttam élőben ilyen madarat.

    VálaszTörlés
  2. De kár!!!
    Úgy élveztem a sorozatod!!!!
    Mosollyal:Ilda

    VálaszTörlés
  3. tényleg nincs több? Kár! ezek is jók lettek nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek, hogy velem tartottatok :) És persze, örülök, ha tetszettek a képek!
    Thank you, Imagebloke :)

    VálaszTörlés
  5. ... és milyen szép a tollazatuk! A mintázata számomra mindig a régi sulytásos mentét juttatja eszembe. Persze lehet, hogy ezt csak én látom így :)
    Mókásak ahogy kinyújtott szárnyaikkal egyensúlyoznak az ágakon.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Miklós!
    Megtisztelő a látogatásod :)

    VálaszTörlés
  7. Na, akkor az utolsó deltai madaradat sem hagyom szó nélkül.:-) Jók lettek a képek, nekem az első tetszik a legjobban.
    Mi is láttunk kormoránt a bulgár tengeren, vagyis hát ugye a Feketén. Érdekes volt megfigyelni ahogy több másodpercre talán percre is lebukott a víz alá a halakért és több méterrel odébb jött a felszínre. Fotóztam is, de csak a kis kompakttal, mert a tükrös gépemet nem vittem a strandra, hogy ne kelljen rá ügyelni amíg fürdünk. Ezért a képek nem lettek jók a madárról, legalábbis szerintem nem állják a helyüket. A tieid viszont tetszenek.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon köszönöm, Erzsébet!
    Különleges búvármadár az már biztos :) A horvát tengerparton volt szerencsém egész közelről megfigyelni az üstökös kárókatona viselkedését. Mondhatni a felségterületén tartózkodtam, mert ő uralta egyedül ott az öblöt. Mesterbúvár! Ezek, a deltai kárókatonák is lenyűgözőek voltak. Jó sokáig bírták víz alatt!

    VálaszTörlés