2011. szept. 20.

"S" visszatér!
Átmelegedett fotós táskában utazott hazáig ez a csinos potyautas, bááár mikor rábukkantunk, nem kis riadalmat keltett! Ha jól azonosítom, rézsikló, tehát nem mérges, de harapni azt tud. Lapátról seprűnyélre ügyeskedtem (minő boszorkányság! :) majd csobbant is a vízbe. Tanulság: kirándulás után nem csak kullancsot keresünk, de... érdemes a cuccokat is átvizsgálni, mielőtt bevisszük a házba. 

Na és dokumentum értékű a köv. fotó: Hányas lába lehet egy medvének? :) Ez a nyom este még nem volt a forrás közelében... Az én bakancsom 8-as. Minden esetre az éjszakai szarvasbőgés hangja kellemesebb volt, mint ez a reggeli meglepi :)

16 megjegyzés:

 1. Uhhh .. ez nem semmi Gabi! Nem is tudom melyik okozott volna nagyobb meglepetést számomra! A darázspókos képen gyönyörűek a gyöngyszerű vízcseppfűzérek!

  VálaszTörlés
 2. Ó micsoda izgalmak! Kell hozzá lélekjelenlét! Csodásak ismét a fotóid!

  VálaszTörlés
 3. Nekem nagyon szemléletes ez a párhuzam a medve és az emberi lábnyom között. De fogalmazhatnám úgy is, hogy nagyon be lennék tojva ott nálatok, ha testközelben lenne egy ilyen "játékmackó". :))

  VálaszTörlés
 4. Az első kép nagyon szép, a harmadik meg ötletes! Micsoda tájakon jársz hallod! :)

  VálaszTörlés
 5. A tájról majd a köv. bejegyzésben :) Akkor kiderül!
  Köszi a hozzászólásokat, véleményeket és a látogatást! :)

  VálaszTörlés
 6. Nem semmi, mivel foglalkozol, pók, kígyó és ráadásul egy nayg medve(talp). Veszéleys mesterséget vállatál be :P.

  VálaszTörlés
 7. Nálatok, laknak e állatok? várnak e rátok, régi barátok? Nálatok őrzik e állatok álmotok, Szörcsög e hörcsög, ha bántják a görcsök:)

  Képzeld János nevű pókom öngyilkos lett, Irtó stílusosan csinálta: felakasztotta magát a saját damiljára. Ott teng-leng a pókfonálon már egy ideje szegény.

  VálaszTörlés
 8. Pók, kígyó és medve! Brrr, micsoda rémisztő bejegyzés! :))
  De nagyon jó! Tényleg ilyen veszélyek leselkednek szegény fotósokra? Na, akkor nem is fotózok én többet! :)

  VálaszTörlés
 9. :D jók vagytok! Jókat misolygok megjegyzéseiteken! :)
  Köszi!

  VálaszTörlés
 10. Kész állatsereg :) Azért nem kicsit kapna el a riadalom, ha az obim mellől egy kígyó figyelne elő..brrr

  VálaszTörlés
 11. :) Meghiszem azt!
  Köszi a látogatást! Állatsereg... az, szépek :) szeretem. És most épp egy sasra kattantam rá (megvan a pihenő helye), de nagyon körbe kell figyelőzzem, hogy jövő ilyenkorra valami elviselhető fotót is sikerüljön róla készítenem...

  VálaszTörlés
 12. A sasfészek-felfedezésedet kissé irigylem, de bizakodok is, hogy nekem is sikerül ilyesmit találni, vagy legalább egy egerészölyvet lencsevégre valamikor. A kígyót a táskádban már nem annyira. És ilyen medvenyomokat már én is láttam, a gazdáját viszont még nem.

  VálaszTörlés
 13. A gazdáját nem is ajánlom. Micsoda hírek vannak róluk errefelé... Dehát, lehet nem jól gondolom, de annyira belekontárkodtunk az élőterületükbe...

  VálaszTörlés
 14. Borzongva olvastam a tanulságos bejegyzésedet. Néhány éve még idegenkedtem a hüllőktől és a pókoktól. A fényképezőgép megváltoztatta az életemet. Lépésről lépésre ismerem meg a környezetemet és bukkanok újabb és újabb állatokra. Így találkoztam a darázspókkal is. Ezért is örülök, annak hogy itt újra láthatom. Olvastam, ha a hálójába repül valami, akkor a potrohon lévő sárga csíkok kifehérednek és a pók fekete fehér lesz. Ilyen állapotban még nem láttam. Igaz, medve lábnyomot sem láttam! :) Tetszenek a képek.

  VálaszTörlés
 15. Köszi az infót a darázspókról! :) A rovarokról vajmi keveset tudok, inkább csak nézem őket :)
  Gyere máskor is :)

  VálaszTörlés