2011. szept. 26.

Rozsdafarkú


Házi rozsdafarkú (Phoenicurus ochruros)


No, ez az aranyos kis rozsdafarkú lett a sasles eredménye :) Ott bandáztak a sasok (?) , ott keringtek egy sort vagy öten, de alább már nem ereszkedtek. pedig meghúztam magam, amennyire lehetett. Nem hiába éles a látásuk... Következőbe viszek nekik egy rúd szalámit :) Aztán míg ott lapítottam, egy kis rozsdafarkú akart engem jobban szeműgyre venni, mert láthatóan nem zavartatta magát. Egy sziklarepedés lehetett a kedvenc helye, mert mind oda járt vissza. 

Csudajó kikapcsolódás a madarakat figyelni! Nagyon jól éreztem magam, mégha nem is sikerült sast lőni. Azért visszamegyek még :)

Piros traktor :)

A beígért traktor Gabinak és Paparazzonak :)

Egy gyors kérdés: Mit keres egy traktor a tengerben? 

2011. szept. 23.

A Kövek




A reggeli álmos fényben, majd az esti lenyugvó nap utolsó sugarában még kicsit sütkérezve látszanak a Kövek: Nagy-Hagymás (1792m), Egyes-kő (1608m), Öcsém-tető (1706m).

2011. szept. 20.

"S" visszatér!




Átmelegedett fotós táskában utazott hazáig ez a csinos potyautas, bááár mikor rábukkantunk, nem kis riadalmat keltett! Ha jól azonosítom, rézsikló, tehát nem mérges, de harapni azt tud. Lapátról seprűnyélre ügyeskedtem (minő boszorkányság! :) majd csobbant is a vízbe. Tanulság: kirándulás után nem csak kullancsot keresünk, de... érdemes a cuccokat is átvizsgálni, mielőtt bevisszük a házba. 

Na és dokumentum értékű a köv. fotó: Hányas lába lehet egy medvének? :) Ez a nyom este még nem volt a forrás közelében... Az én bakancsom 8-as. Minden esetre az éjszakai szarvasbőgés hangja kellemesebb volt, mint ez a reggeli meglepi :)

2011. szept. 10.

2011. szept. 3.

PS, azaz próbálgatás :)


Matattam kicsit a photoshopbanban, huzigáltam a csúszkát és mintha rajz órán éreztem volna magam :)
Nagyon elégedett vagyok az alkotásommal  :D